Vår Vision

Vår vision är att vara det givna valet för alla föräldrar som kämpar med att få sina barn att äta. Genom POOW så får föräldrar ett konkret verktyg som i genom tre enkla steg motiverar barnet till att äta maten som ligger på tallriken. Resultatet av att använda POOW är att en harmonisk måltidssituation skapas hela vägen från att välja mat tills att den ska ätas. 63 % av alla barn som använder POOW äter mer och bättre mat och i 100% av fallen skapas en mer harmonisk måltidssituation då POOW används

POOW flying

TEAM POOW!

Här är vi som jobbar med POOW The Food Hero

philip fransson poow the food hero

Philip Fransson

Co-Founder / Ceo

kristian enkvist poow the food hero

Kristian Enkvist

Co-Founder / COB

Magnus Äng

Co-Founder / Marketing

Björn Cronzell

Co-Founder / Creative

elin klitte poow the food hero

Elin Klitte

Co-Founder

Per-Magnus Madsen Espgård

Co-Founder

POOW

Super Hero /Co-Founder

Daniel Corominas

Business Development Spain

Mer om POOW!

sTARTEN...

Allting började när Björn Cronzells son Jonatan 2,5 år gammal blev diagnostiserad med autism.  Diagnosen innebar en stor omställning i livet för familjen.  Ett av de större problemen var att Jonatan inte ville äta ordentligt.  De gick hos en specialdietist men utan framgång.  Vi vet nu att ett av fem av alla barn, med eller utan underliggande diagnoser har ätsvårigheter i småbarnsåldern.

De flesta barn med ätstörning vill äta, men de behöver en konkret anledning för att göra det. Därför började Björn rita upp landskapet där superhjälten POOW huserar, och låta honom utföra olika hjälteuppdrag med Jonatans hjälp. Genom metoden fick Jonatan en anledning att börja äta, och problemet löstes. Björn kläckte då idéen att överföra metoden till en applikation, så att även andra föräldrar till barn med olika typer av ätsvårigheter skulle få hjälp av den. 

Idag har han, tillsammans med det övriga teamet bakom POOW Applications förverkligat idéen genom appen POOW the Food Hero. Det finns idag få saker hos sonen Jonatan som visar att han en gång i tiden hade svårt att äta. Han är en annan person i dag och en stor del av det beror på att han får i sig varierad kost.

Framtiden...

I Februari 2021 köptes POOW Applications AB upp av Health Capacity AB med målet att vidareutveckla POOW och göra produkten mer kommersiell. Philip Fransson, VD & Co-Founder av Health Capacity kämpade själv som barn med ätsvårigheter, och såg därför möjligheten att genom uppköpet kunna hjälpa barn runt om i världen att ta sig ur det han själv kämpade med som barn. 

Genom en lyckad seed-runda så utvecklade vi POOW 3.0 . Den nya versionen gick live i November 2021 och marknadsförs just nu hårt i utvalda influencers sociala kanaler. 

POOW 3.0 innehåller den välfungerande funktionen som motiverar barn att äta mer mat. Alltså då barnet suddar ut det som äts för att ge POOW energi. Nyheter med POOW 3.0 är ett kostcirkel spel som lär barn om kost samt avdramatiserar ny mat. Utöver detta innehåller POOW 3.0 även en receptdel med syftet att spara tid och energi åt föräldrar i vardagen. Recepten är barn och familj-anpassade och aktiverar hela familjen i matlagningen. Resultatet av dessa tre funktioner tillsammans är en lugn och harmonisk måltidssituation. 

sÖK PRAKTIK HOS OSS!

Söker du praktik? Hör av dig till oss så hittar vi ett upplägg som passar dig! 

Hos oss får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och lära dig nya, läs nedan hur våra tidigare praktikanter upplevde sin praktikperiod hos oss. 

Kontakt: philip@poowapplication.com

Angela Ye

Content Creator

”Under min tid hos POOW har jag fått lära mig nya saker som jag inte hade möjligheten till i min utbildning, men även slipa på de kunskaper jag redan har. Efter min tid här känner jag mig mer självsäker och erfarenheten från praktiken har även hjälpt mig att komma vidare i nästa steg i arbetslivet. Jag tackar för Philip för denna fantastiska möjligheten hos POOW!”

Sara Boras

Business Developer

”Att göra praktik på Health Capacity AB var en enastående möjlighet, inte bara för att få praktisk erfarenhet utan också för att öka min insikt om vad jag önskar att arbeta med i framtiden. Enligt min åsikt var en av de största fördelarna med att arbeta inom detta startup företag möjligheten att prova på flera olika arbetsuppgifter, beroende på vad jag önskade lära mig. Genom deras flera företag som alla fokuserar på social hållbarhet på olika sätt, fick jag möjlighet att uppleva hur de oberoende företagen arbetar på olika sätt för att nå sina mål.

Handledaren, som också är VD, var mycket förstående och la ner mycket energi på att se till att jag lärde mig de nödvändiga färdigheterna samtidigt som jag fick arbeta individuellt. Vidare upprätthöll vi en mycket klar kommunikation under hela praktikperioden, vilket gjorde att jag kände mig bekväm att prova på nya saker. Sammanfattningsvis var min praktikupplevelse på Health Capacity AB mycket givande och kommer att vara till stor nytta i mitt framtida arbete”