image1

Av: Lin Mellgard

Tortilla med ägg och fetaost

25 Minuter 

4 portioner

Svårighetsgrad
1/5

Ingredienser

4 Personer 

1 pkt tortillabröd

5 ägg

1 msk smör

1 paket fetaost

Ca 1 dl valfri majonnäs

Ca 200 gr majs i burk (eller färsk)

Smör till stekning 

Små tomater

Gör så här!

1. Stek äggen i smör, välj själv om du vill ha de helstekta eller scrambled

2. Öppna majsen och låt rinna av. Barnet kan lägga en klick smör och hälla majs i en kall stekpanna. Hetta sen upp och fräs majsen tills den blir gyllene

3. Skölj tomaterna tillsammans, skär de eventuellt i mindre bitar

4. Värm tortillabröd i en stekpanna

5. Lägg en klick majonnäs på tortillabrödet (ditt barn får gärna klicka ut om hen kan), och fortsätt med ägg, majs och fetaost. Alternativt att allt serveras separat 

Tips

Prata gärna och fråga ditt barn om vad hen tycker om strukturen (är det lent, knaprigt, strävt, mm) smakerna, saftigheten etc. Det kan vara ett bra sätt för ditt barn att lära sig utforska mat och smaker hemma vid matbordet. 

Vegetariska alternativ?

Sugen på vegetariska eller veganska alternativ. Kolla https://www.wwf.se/vegoguiden/ för vägledning. 

Portioner

Kom ihåg att tillagningstiden och mängden ingredienser kan  påverkas när ni väljer att laga fler eller färre antal portioner. Alla våra rätter är för fyra personer. Om ni behöver laga för fler eller färre personer så anser vi att det är enklare att ni avgör mängden ingredienser på egen hand utifrån smak och tycke. 

Viktig information

Health Capacity tar inte ansvar för den mat som lagas och dess innehåll. Det är personerna som lagar mat som är ansvarig för den mat som lagas och dess innehåll.