image1

Av: Lin Mellgard

stekt lax med teriyaki

25 Minuter 

4 portioner

Svårighetsgrad
2/5

Ingredienser

4 portioner lax, ca 450 g

2 msk teriyakisås

Jasminris

gurka

Edamamebönor 

Salt & peppar

Olja till stekning

Gör så här!

1. Börja med att måtta upp, skölja och koka riset enligt förpackningens anvisningar. Låt gärna ditt barn måtta upp och hjälpa till att skölja

2. Stek laxen i olja på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida, ha koll på den så att den inte blir för torr. Låt ditt barn salta laxen lätt (lär hen att salta från hög höjd så att saltet sprids)

3. Stek edamamebönorna i lite olja, salta om du vill

4. Skölj gurkan och skär den i stavar eller skivor

5. Pensla slutligen laxen med teriyakisås, precis innan servering

Tips

Prata gärna och fråga ditt barn om vad hen tycker om strukturen (är det lent, knaprigt, strävt, mm) smakerna, saftigheten etc. Det kan vara ett bra sätt för ditt barn att lära sig utforska mat och smaker hemma vid matbordet. 

Vegetariska alternativ?

Sugen på vegetariska eller veganska alternativ. Kolla https://www.wwf.se/vegoguiden/ för vägledning. 

Portioner

Kom ihåg att tillagningstiden och mängden ingredienser kan  påverkas när ni väljer att laga fler eller färre antal portioner. Alla våra rätter är för fyra personer. Om ni behöver laga för fler eller färre personer så anser vi att det är enklare att ni avgör mängden ingredienser på egen hand utifrån smak och tycke. 

Viktig information

Health Capacity tar inte ansvar för den mat som lagas och dess innehåll. Det är personerna som lagar mat som är ansvarig för den mat som lagas och dess innehåll.