image1

Av: Lin Mellgard

uppdelad pyttipanna

30 Minuter 

4 portioner

Svårighetsgrad
1/5

Ingredienser

6-8 medelstora potatisar

2-3 stora morötter

4 ägg 

Inlagda rödbetor

Crème fraiche

Olja och smör till stekning

salt

Gör så här!

1. Låt ditt barn vara med och skölja potatisen och morötterna

2. Skala rotfrukterna, skär dem i mindre bitar, morötterna i mynt eller tärningar och potatisen i kuber. Koka dem i separata kastruller tills de är lagom mjuka

3. När potatisen och morötterna kokat klart, häll i ett durkslag och blanda morötterna med smör och salt. Ditt barn kan klicka i smöret och blanda

4. Stek potatisen i smör tills den får en gyllene yta

5. Stek äggen som ditt barn gillar, om hen föredrar scrambled eggs så gör detta

6. Servera allting separat på tallriken 

Tips

Prata gärna och fråga ditt barn om vad hen tycker om strukturen (är det lent, knaprigt, strävt, mm) smakerna, saftigheten etc. Det kan vara ett bra sätt för ditt barn att lära sig utforska mat och smaker hemma vid matbordet. 

Vegetariska alternativ?

Sugen på vegetariska eller veganska alternativ. Kolla https://www.wwf.se/vegoguiden/ för vägledning. 

Portioner

Kom ihåg att tillagningstiden och mängden ingredienser kan  påverkas när ni väljer att laga fler eller färre antal portioner. Alla våra rätter är för fyra personer. Om ni behöver laga för fler eller färre personer så anser vi att det är enklare att ni avgör mängden ingredienser på egen hand utifrån smak och tycke. 

Viktig information

Health Capacity tar inte ansvar för den mat som lagas och dess innehåll. Det är personerna som lagar mat som är ansvarig för den mat som lagas och dess innehåll.