Vår vision

Vår vision på POOW applications är att genom den senaste tekniken hjälpa barn att få en bättre livskvalitet, och därmed även göra livet enklare och bättre för hela barnets familj.  Ett allvarligt problem kan ha en enkel lösning.

Hur allt startade

Allting började när Björn Cronzells son Jonatan 2,5 år gammal blev diagnostiserad med autism.  Diagnosen innebar en stor omställning i livet för familjen.  Ett av de större problemen var att Jonatan inte ville äta ordentligt.  De gick hos en specialdietist men utan framgång.  Vi vet nu att ett av fem av alla barn, med eller utan underliggande diagnoser har ätsvårigheter i småbarnsåldern.

De flesta barn med ätstörning vill äta, men de behöver en konkret anledning för att göra det. Därför började Björn rita upp landskapet där superhjälten POOW huserar, och låta honom utföra olika hjälteuppdrag med Jonatans hjälp. Genom metoden fick Jonatan en anledning att börja äta, och problemet löstes. Björn kläckte då idéen att överföra metoden till en applikation, så att även andra föräldrar till barn med olika typer av ätsvårigheter skulle få hjälp av den. Idag har han, tillsammans med det övriga teamet bakom POOW Applications förverkligat idéen genom appen POOW the Food Hero. Det finns idag få saker hos sonen Jonatan som visar att han en gång i tiden hade svårt att äta. Han är en annan person i dag och en stor del av det beror på att han får i sig varierad kost.

” Många barn med ätstörning vill äta, men de behöver en konkret anledning för att göra det. ”