Vår vision

Vår vision är att få barn runt om i världen att äta mer och bättre mat samtidigt som barnet lär sig om kost. Vår vision är även att spara tid åt föräldrar i vardagen genom att erbjuda enkla och smarta recept som aktivera hela familjen i matlagningen. Detta eliminerar en stressig måltidssituation, från att maten ska lagas till att den ska ätas.  

POOW flying

Hur började allt?

Allting började när Björn Cronzells son Jonatan 2,5 år gammal blev diagnostiserad med autism.  Diagnosen innebar en stor omställning i livet för familjen.  Ett av de större problemen var att Jonatan inte ville äta ordentligt.  De gick hos en specialdietist men utan framgång.  Vi vet nu att ett av fem av alla barn, med eller utan underliggande diagnoser har ätsvårigheter i småbarnsåldern.

De flesta barn med ätstörning vill äta, men de behöver en konkret anledning för att göra det. Därför började Björn rita upp landskapet där superhjälten POOW huserar, och låta honom utföra olika hjälteuppdrag med Jonatans hjälp. Genom metoden fick Jonatan en anledning att börja äta, och problemet löstes. Björn kläckte då idéen att överföra metoden till en applikation, så att även andra föräldrar till barn med olika typer av ätsvårigheter skulle få hjälp av den. 

Idag har han, tillsammans med det övriga teamet bakom POOW Applications förverkligat idéen genom appen POOW the Food Hero. Det finns idag få saker hos sonen Jonatan som visar att han en gång i tiden hade svårt att äta. Han är en annan person i dag och en stor del av det beror på att han får i sig varierad kost.

” Många barn med ätstörning vill äta, men de behöver en konkret anledning för att göra det. ”

Vart befinner vi oss idag?

I Februari 2021 köptes POOW Applications AB upp av dåvarande Neki Sverige AB nuvarande Health Capacity AB med målet att vidareutveckla POOW och göra produkten mer kommersiell. 

Genom en lyckad seed-runda håller just nu POOW 3.0 att utvecklas. Den nya tjänsten kommer att gå live under sommaren 2021 och marknadsföras hårt i utvalda influencers sociala kanaler. 

POOW 3.0 kommer innehålla den välfungerande funktionen som får barn att äta mer mat. Alltså då barnet suddar ut det som äts för att ge POOW energi. Nyheter med POOW 3.0 är ett kostcirkel spel som lär barn om kost samt avdramatiserar ny mat. Utöver detta innehåller POOW 3.0 även en receptdel med syftet att spara tid och energi åt föräldrar i vardagen. Recepten är barn och familj-anpassade och aktiverar hela familjen i matlagningen. Resultatet av dessa tre funktioner tillsammans är en lugn och harmonisk måltidssituation. 

Team POOW

Screen Shot 2021-02-23 at 14.52.58

Philip Fransson

Co-founder / ceo

kristian

Kristian ENKVIST

co-founder / cob

Screen Shot 2021-05-18 at 16.32.52

björn cronzell

Co-founder / creative director

Screen Shot 2021-06-22 at 12.51.19

elin klitte

co-founder / marketing

Image (1)

Daniel Høyrup

Business Development Danmark