Har du ett barn med ätsvårigheter?

Ta hjälp och stöd av appen POOW the Food Hero

POOW the Food Hero är en interaktiv lek och ett samspel mellan superhjälten POOW och barnet. Appen är utvecklad för att på ett lekfullt sätt motivera och stimulera barnet att äta. Appen är unik i sitt slag och har blivit testad av ett stort antal barn, föräldrar och experter inom ämnet.

Superhjälten POOW

POOW kan flyga och bor högt uppe på en bergstopp. Han håller hela tiden ett vakande öga på den lilla staden nedanför. Ibland får han rycka ut och lösa en situation när det krisar för någon av hans vänner nere i staden. Och ditt barn måste hjälpa honom. Välkommen till POOWs värld!

Så fungerar appen

1. Fotografera

Fotografera först barnets tomma tallrik och sedan maten när den lagts upp på tallriken.

2. Ställ in målet

Ställ in hur många procent du vill att ditt barn ska äta av maten på tallriken

3. Sudda

Låt barnet sudda ut på skärmen den mat som äts, så att den omvandlas till kraft för POOW

4. Äventyr

När POOW fått kraft kan han ge sig ut på nya äventyr!

Ladda ner POOW the Food Hero

Gör det roligt för ditt barn att äta!

FAQ

Vanliga frågor

Svar: Då är åtkomsten till kameran på din enhet antagligen inte synkad. Avinstallera appen och installera den igen. Godkänn frågan “POOW The Food Hero begär åtkomst till kameran (it’s needed in order to take photos of plates and meals)” genom att välja OK. Gör sedan ett nytt försök att ta en bild med kameran. Fungerar det fortfarande inte så kontrollera att inget skymmer kameralinsen när du försöker ta en bild.

Svar: Tänk på att arbetet med verktyget POOW The Food Hero tillsammans med barnet måste ges tid och engagemang för bästa resultat. Alla barn är olika, och verktyget måste användas utifrån just ditt barns behov. Ta små steg i taget och låt det ta den tid som krävs. Du kan prova att lägga undan appen ett tag, och sedan ladda ned ett nytt äventyr som på igen kan locka barnets nyfikenhet.