Apparel & Merchandise

Allting började när Björn Cronzells son Jonatan 2,5 år gammal blev diagnostiserad med autism.  Diagnosen innebar en stor omställning i livet för familjen.  Ett av de större problemen var att Jonatan inte ville äta ordentligt.  De gick hos en specialdietist men utan framgång.  Vi vet nu att ett av fem av alla barn, med eller utan underliggande diagnoser har ätsvårigheter i småbarnsåldern.

De flesta barn med ätstörning vill äta, men de behöver en konkret anledning för att göra det. Därför började Björn rita upp landskapet där superhjälten POOW huserar, och låta honom utföra olika hjälteuppdrag med Jonatans hjälp. Genom metoden fick Jonatan en anledning att börja äta, och problemet löstes. Björn kläckte då idéen att överföra metoden till en applikation, så att även andra föräldrar till barn med olika typer av ätsvårigheter skulle få hjälp av den. 

Idag har han, tillsammans med det övriga teamet bakom POOW Applications förverkligat idéen genom appen POOW the Food Hero. Det finns idag få saker hos sonen Jonatan som visar att han en gång i tiden hade svårt att äta. Han är en annan person i dag och en stor del av det beror på att han får i sig varierad kost.

I Februari 2021 köptes POOW Applications AB upp av Health Capacity AB med målet att vidareutveckla POOW och göra produkten mer kommersiell. Philip Fransson, VD & Co-Founder av Health Capacity kämpade själv som barn med ätsvårigheter, och såg därför möjligheten att genom uppköpet kunna hjälpa barn runt om i världen att ta sig ur det han själv kämpade med som barn. 

Genom en lyckad seed-runda så utvecklade vi POOW 3.0 . Den nya versionen gick live i November 2021 och marknadsförs just nu hårt i utvalda influencers sociala kanaler. 

POOW 3.0 innehåller den välfungerande funktionen som motiverar barn att äta mer mat. Alltså då barnet suddar ut det som äts för att ge POOW energi. Nyheter med POOW 3.0 är ett kostcirkel spel som lär barn om kost samt avdramatiserar ny mat. Utöver detta innehåller POOW 3.0 även en receptdel med syftet att spara tid och energi åt föräldrar i vardagen. Recepten är barn och familj-anpassade och aktiverar hela familjen i matlagningen. Resultatet av dessa tre funktioner tillsammans är en lugn och harmonisk måltidssituation. 

20

Co-founder / ceo

19

co-founder / cob

17

co-founder / marketing DIRECTOR

Profilbilder Dietister (27)

co-founder

18

Co-founder / creative director